هرس :
☑️ با انجام هرس و حذف شاخه هاضعیف و اضافی، قسمتهاي زایشی وبارده درخت تقویت میشود .
حلقه برداری :
☑️برای اینکار بوسیلهی یک چاقوی تیز، یک حلقه کامل در پوست درخت ایجاد می کنید به این روش تیغ زنی نیز میگويند. با این روش مسیر شیره پرورده که در آوندهای آبکش در جریان است به ریشه ها قطع میشود در نتیجه رشد رویشی درخت متوقف میشود.
❗️نکته قابل توجه ❗️
👈 روش حلقه برداری یک کار تخصصی است که باید حتما توسط یک استاد مجرب و متخصص انجام گیرد ، درصورتیکه حلقه برداری توسط افراد مبتدی و ناشی انجام شود میتواند به خشک شدن کامل درخت منتهی شود.
جدا کردن پوست درخت :
☑️ اینکار همان روش حلقه برداری است بدین صورت که 2 حلقه به فاصله 1-2 سانتی متری از هم می زنید بعد پوست را از تنه جدا می کنید و بصورت وارونه دوباره ان را در جای خودش قرار می دهید این عمل جریان شیره پرورده به ریشه درخت را میگیرد و رشد رویشی درخت به خاطر توقف رشد ریشه کمتر میشود . هرس ریشه :
☑️ در این روش بهوسیلهی خیش تراکتور در محل سایه اندازی درختان اقدام به شخم عمیق و هرس ریشه می کنید تا ریشهزایی درختان کم شده و در نتیجه اندامهای هوایی درخت رشد کمتری داشته باشند.
هرس ریشه :
☑️ در این روش بهوسیلهی خیش تراکتور در محل سایه اندازی درختان اقدام به شخم عمیق و هرس ریشه می کنید تا ریشهزایی درختان کم شده و در نتیجه اندامهای هوایی درخت رشد کمتری داشته باشند.
کاهش دور آبیاری :
☑️ کاهش دوره ابیاری سبب تشنگی نسبی درخت شده و رشد رویشی درخت را کاهش میدهد.
استفاده کمتر از کودهای ازته :
☑️ مصرف کودهای ازته (سولفات آمونیوم، اوره، آمونیاک ) سبب رشد رویشی درخت میشوند که این خود علتی است برای کاهش باروری محصول
استفاده از کودهای فسفاته و پتاسه :
☑️با کاهش رشد رویشی، مصرف این کودها موجب وادار کردن درخت به مرحله زایشی میشود (به عبارتی گلدهی افزایش می یابد .
سربرداری شاخهها :
☑️سربرداری به منظور حذف جوانه انتهایی شاخه در حال رشد (شاخه سبز) که البته بعد از دو یا سه جوانه رویشی باشد تا درخت بتواند سال بعد به رشد رویشی خود علاوه بر باردهی ادامه دهد.
هورمون تراپی :
☑️هورمون اکسین و جیبرلین باعث افزایش رشد رویشی میشود و هورمون سایتوکنین در سلول های مریستمی انتهایی باعث رشد زایشی میشود بنابراین توصیه به استفاده از هورمون سایتوکنین میشود، البته تحت نظارت یک گیاهپزشک متخصص .
استفاده از کودهای فروت ست :
شامل : روی (Zn)، بور (B) موجب افزایش گلدهی و میوه دهی میشود .
افزایش نسبت C/N:
☑️ بالا بردن نسبت کربن آلی خاک C به ازت N با استفاده از کودهای حیوانی باعث افزایش باردهی درخت میشود.