برگها و میوه های به :
آن از پرز ها و کرک های خاکستری پوشیده شده است برگ های آن تخم مرغی شکل در برخی درخت ها گرد هستند.گلها و شکوفه های بسیاز زیبا به رنگ صورتی روشن هستند و میو های آن گلابی شکل یا گر هستند و به رنگهای طلایی و سبز دیده میشنود.
آفات و بیماری های به و درمان :
از آفات این گیاه میتوان به سرخرطومی درخت به اشاره کرد که معمولا در میانههای تابستان فعالیت می کنند و لاروهای آن با تغذیه خود به درختان به آسیب میرسانند. البته لاروهای حشرات دیگر نیز هستند که با تغذیه خود از برگها و همچنین میوه های جوان می توانند به این گیاه آسیب وارد آورند. با مشاهده چنین مشکلاتی می توان با استفاده از سموم آفت کش همانند آفت کشهای تماسی ، فعالیت این لاروها را کنترل و محدود کرد.
شته نیز گاهی مشکلاتی را ایجاد می کند و اکثر بر روی نواحی جوان گیاه همانند سرشاخه ها فعالیت می کند. اگر تعداد شته ها زیاد باشد می تواند به دلیل تولید ماده چسبناک عسلک موجب چسبناک شدن سطح برگها و میوه های جوان شود. از سموم آفت کش نیز می توان برای کنترل حشرات استفاده کرد. توجه کنید که سم آفت کش کارباریل یکی از سمومی است که یم تواند به برگهای درختان به آسیب شدید وارد کند بنابراین جهت مبارزه با آفات این سم را انتخاب و استفاده نکنید.
خواص هسته میوه به (به دانه)
– ضد تب
– مفید برای اسهال
– لعاب به دانه برای ترمیم زخم ها و سوختگی پوست در اثر آتش بسیار مفید است.
خواص آب به
– جلوی خونریزی را می گیرد.
– جلوی تهوع و استفراغ غیر ارادی را می گیرد.
– سردرد را برطرف می کند.
– از بین برنده تشنگی می باشد.
فواید خوردن به
– ضد سرطان به علت آنکه این میوه دارای آنتی اکسیدان می باشد.
– کمک به پایین آوردن کلسترول خون
– کمک به پایین آوردن فشار خون، به خاطر دارا بودن پتاسیم
– کاهش خطرات بیماری های قلبی، به خاطر دارا بودن ویتامین ث
– تحقیقات نشان داده است که میوه به ممکن است خاصیت ضد ویروسی نیز داشته باشند.
– اثرات مثبت بر فکر و ذهن
– احیای روحیه و خوشحال بودن
– از بین برنده افسردگی ناشی از انواع سردردها
– تقویت کننده قلب، کبد و معده
– مفید برای زخم معده
– تحریک کننده اشتها
– نرم کننده سینه
– ادرارآور و کمک به هضم غذا
– جلوگیری از التهاب پلک و استراحت چشمان خسته ؛ به این طریق که چند قاچ به تازه را روی محل درد قرار دهید.
– از بین برنده بوی بد دهان
– مفید برای کاهش وزن، به دلیل دارا بودن مقدار زیادی فیبر. اگر شما قصد افزایش وزن دارید، میوه به را مصرف نکنید.
– برای درمان ذات الریه، گلودرد، صدای گرفته و خشن مفید است.
کاشت بذر به :
کاشت بذر دیگر روش تکثیر این درختان است. بذرها در اواخر زمستان و یا اوایل بهار کاشت می شوند. ابتدا بذرها از داخل میوه بیرون آورده می شوند و با آب شسته می شوند تا تمامی باقیمانده میوه از روی آنها تیمز شود. سپس بذرها را بر روی دستمال قرار می دهیم تا رطوبت اضافی آنها خشک شود. بهتر است از بذرهای تازه برای کاشت استفاده کرد .
بذرها را میان شن مرطوب قرار میدهیم و ظرف را در یخچال به مدت 3-1 ماه قرار می دهیم . این روش که با نام سرمادهی مرطوب شناخته می شود به جوانه زنی بذرهای به کمک می کند.بعد از طی شدن این مدت و در حدود اوایل – اواسط زمستان نسبت به کاشت بذرا در مخلوط خاکی اقدام می کنیم و از مخلوط خاک برگ+شن می توان برای کاشت بذرها استفاده کرد .
عمق کاشت بذرها حدود 1.5 سانتیمتر است. بعد از کاشت بذرها گلدان را در مکانی پر نور و روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار میدهیم. نباید اجازه دهیم سطح خاک خشک شود و کشیدن پلاستیک شفاف نیز به افزایش رطوبت و جوانه زنی کمک می کند. زمانی که بذرها جوانه زد و دومین جفت از برگهای آنها در آمد می توان گلدان را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار داد.